Ontstaan van de muziektrein

Uit iets wat niet liep zoals het had moeten lopen komt vaak iets heel moois gekropen…was getekend…Mirella 🙂

De geboorte van de Muziektrein: Op een mooie dag in februari jl. kwam Ivo van der Bijl de carnavalsmiddag in Zorgcentrum Bronnenhof verblijden met zijn gezang. Mijn moeder was op slag verliefd op zijn stem 😍 Dus na afloop ben ik Ivo achterna gegaan en hem gevraagd om op 11 juni te komen zingen op mijn moeders verjaardag. De boeking werd bevestigd. Nog geen weet hebbende van de aankomende crisis. Op 17 maart begon de lockdown en kon ik niet meer naar mijn moeder toe. Toch wilde ik haar graag zien en blij maken, moed en hoop geven.

Het stoute idee was geboren…ik nam contact op met Ivo en vroeg hem te komen zingen bij mijn moeder….hij zei JA!!

Op 20 maart was het dan zover, het eerste mini tuinconcert van de Muziektrein bij Bronnenhof in Brunssum was een feit. Het was meer dan bijzonder en heel emotioneel. Daarna werden we overspoeld door aanvragen om ook elders mini tuinconcerten te komen geven. 

Het was teveel voor Ivo alleen en er kwamen nog meer lieve professionele muzikanten bij. We konden Happy Hendrix, Moris Muzic en Hossa Prinz als eerste verwelkomen in de trein gevolgd door Egid Ackermans Sr., de contactclowns Jet Munstermann en Conny Govers, de hoffotograaf Frank Ubachs, de geluidsman Joshua Baggen, onze lieve medereizigers Karel Verspaget, Ricky Lee, Richard Huwaé en Thijs Olijve. En niet te vergeten de liefdevolle medewerking van Stichting Bloemenhart, Donna en Tristan!

Op mijn verzoek hebben we met Martin Hurkens en Happy de medewerkers van het coronacrisiscentrum een hart onder de riem gestoken in samenwerking met Sander Kleikers. Het aantal mini tuinconcertjes heeft de 600 locaties van instellingen en verzorgingshuizen al ruim overschreden 🥰 En vanaf medio 2020 hebben we ook een schrijver/spreker in ons midden, Dick Gebuys!

Het hoogste doel van onze Muziektrein in lockdown was….even een liefdevol moment met prachtige liedjes brengen in de roerige tijden van Corona. Toch een feestje maken daar waar geen feestje mogelijk was is gewoon behaald.….❤

Wat mooi om te weten dat we ook na deze tijd door zijn gegaan met de Muziektrein en dat we nog veel meer van deze prachtige momenten mogen beleven! 

De Muziektrein is per 1 mei 2020 ingeschreven in de KvK. 


Dus….hebben jullie bij welke gelegenheid dan ook muziek nodig??


Laat het ons dan vooral weten want alle genres zijn vertegenwoordigd op dit moment. We kunnen al jullie feesten, verjaardagen, vaderdag, moederdag, diners, kerstfeest, oktoberfeest, Pasen, Pinksteren, Carnaval, bruiloft, BBQ of tuinfeest opluisteren met prachtige livemuziek, voordrachten en lezingen.

 

Ook voor de horeca of instellingen en verzorgingshuizen kunnen wij al jullie wensen uit laten komen waarbij we natuurlijk een passend aanbod doen 🤩

Daarnaast zijn wij ook on tour met onze eigen theatervoorstellingen en hebben wij speciale optredens voor de Bevrijdings- en herdenkingsdagen.