Jan de Bruijn Trio Bluesmatinee

Jan de Bruijn, één van de toonaangevende blues artiesten uit de Lage Landen komt naar Landgraaf voor een middag meeslepende en pakkende songs recht uit het hart.Jan de Bruijn is één van die weinige authentieke artiesten wiens levensloop getekend is door de blues …Al meer dan 35 jaar pakt hij moeiteloos zijn toehoorders in met zijn doorwinterde en krachtige stemgeluid. Hij deelde het podium met grootheden zoals Johnny Copeland, Calvin Owens en Jo Lemaire maar ook met Blof, Raymond Van Het Groenewoud en Stef Bos.Op zondag 17 oktober om 15.00 uur is hij onze gast in Theater Landgraaf samen met Carlo Van Belleghem op bass en Pieter Doms op drums.Wees er snel blij want er zijn slechts 45 tickets beschikbaar en wij verwachten dat dit concert snel uitverkocht zal zijn.

Zanger-gitarist Jan de Bruijn (Rijsbergen, 1958) speelt al meer dan vijfendertig jaar uit het hoofd en uit het hart. Recht uit het hart.In de jaren tachtig is dat The Crew, een ijzersterke rhythm & blues formatie waarmee Jan jarenlang een toon- aangevende rol speelt in het
internationale clubcircuit.

De band staat ook regelmatig op de grote festivals en podia, zoals het blues festival Peer(b), Jazzfestival Poitiers(Fr), Moulinblues Ospel etc. The Crew kent – nu nog steeds – vele, trouwe fans, kreeg klinkende kritieken, maakte 2 goed verkochte albums en enkele singles.Eind jaren tachtig stopt The Crew, op het hoogtepunt. Jan gaat steeds meer zelf muziek schrijven en begint een eigen band; hij noemt een selecte groep rockmusici naar hemzelf. Het publiek moet wennen aan de compacte, hit waardige songs die tegen de poprock aan schurken.

De Jan de Bruijn Band brengt één single uit.In het begin van de jaren negentig start hij The Gonnabee’z, opnieuw een combinatie van een selecte groep Nederlandse en Belgische popmusici en opnieuw met zijn zwager Pieter van Bogaert op de toetsen.The Gonnabee’z speelt vooral eigen werk – het aandeel van Jan is groot. De songs zijn stukken steviger dan iedereen tot dan toe van hem gewend is. Maar vooral in de ballads op de twee albums van deze groep toont Jan zijn ware aard.Jan de Bruijn heeft zich in al die jaren ontwikkeld tot een podiumkunstenaar die als geen ander verschillende talenten en kwaliteiten herbergt: een goede gitarist, een uitstekende zanger en een onvermijdelijke persoonlijkheid op toneel.

Niet voor niets deelde hij tot nu toe podia en studio’s met Johnny Copeland, Calvin Owens, Jerry McCain, Jo Lemaire, Peter Dictus, Bløf, Eddie C Campbell, The Uptown Horns, Kaz Lux, Oscar Benton, Kees Meerman, Kees Schipper, Raymond v/h Groenewoud, Stef Bos en vele anderen.

The event is finished.

Datum

okt 17 2021
Expired!

Tijd

15:00

Kosten

EUR15,00

Locatie

Theater Landgraaf
Kerkberg 4, Landgraaf

Plaats een reactie