GYPSY NIGHT met film DJANGO + concert THE ROSENBERGS

Een goednieuw initiatief van Ap Art Events ism het magnifieke Royal Theater Heerlen en filmhuis De Spiegel. Een top film + optreden op één avond.

Deze zaterdag staat in het teken van de gipsy jazz/swing (de Hot Club de France muziek). Vanaf 19.00 uur vertonen we de film DJANGO (inderdaad… over het leven van DJANGO REINHARDT), met na afloop een spetterend optreden van The Rosenbergs (MASTERS OF SWING)WE ZIJN SUPERTROTS JULLIE HIERVOOR UIT TE NODIGEN (zie meer info beneden)

19.00 u – 21.00 DJANGODe film vertelt het verhaal van de in België geboren Franse Sinti-gitarist Django Reinhardt. In 1943 bevindt Django zich in het bezette Frankrijk en hoewel de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog de zigeuners vervolgen laten ze hem met gerust en vragen ze hem zelfs om te komen optreden in Berlijn. In plaats van op het aanbod in te gaan besluit hij te vluchten naar Zwitserland. Hij brengt ondertussen zijn tijd door in Savoie en Haute-Savoie, meer bepaald in Thonon-les-Bains.


21.00 u – 23.00 u THE ROSENBERGS (MASTERS OF SWING)Johnny Rosenberg, Mozes Rosenberg en Sani van Mullem vormen de nieuwe talentvolle jonge generatie van de Rosenberg familie. The Rosenbergs zijn vanuit hun Sinti achtergrond bij elkaar gekomen en spelen al van kinds af aan dagelijks gitaar met elkaar. Hun roots liggen bij Django Reinhardt. The Rosenbergs verstaan de kunst om songs dusdanig te bewerken dat er aantrekkelijke, verfrissende, eigentijdse Gipsy Jazz ontstaat met Spaanse invloeden.Naast het bekende repertoire van Hot Club de France geven zij hun eigen swing aan klassiekers van Gershwin tot virtuoze bewerkingen van grootheden als Charles Aznavour en Frank Sinatra.

Verrassend is de vocale bijdrage van begaafd jazz-zanger Johnny Rosenberg met zijn repertoire uit het Great American Songbook. Met hun albums “Obsession” en “Masters of Swing” bewijzen The Rosenbergs dat ze inmiddels tot de absolute wereldtop behoren in hun genre.Mozes RosenbergDe virtuoos spelende lead gitarist van het trio is de jongste broer van Stochelo Rosenberg, Mozes. Van zijn beroemde broer en grote voorbeeld, leerde hij al jong de fijne kneepjes van het vak. Als jongetje ontmoette hij Paco de Lucia en volgde een masterclass van Joe Zawinul. Inmiddels behoort hij tot de meest befaamde gitaarsolisten ter wereld en is hij veelgevraagd gastmuzikant, o.a. bij Het Rosenberg Trio in de Family Tour.

Johnny RosenbergJohnny is een zeer begaafd ritme gitarist en zanger. Ook hij begon al op jeugdige leeftijd met gitaar spelen en heeft furore gemaakt met Jimmy Rosenberg in de Gipsy Kids en Sinti. Ze stonden o.a. in het voorprogramma van James Brown en Mariah Carrey. Hij stond reeds op internationale festivals in Engeland, Tsjechië, Hongarije (Sziget), Zweden, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Canada, Amerika (Carnegie Hall New York).Sani van MullemDe ritmesectie wordt gecompleteerd door de fantastisch virtuoze bassist Sani van Mullem. Een van de allerbeste en snelste bassisten die de Rosenbergs ooit in hun muzikale familie heeft mogen verwelkomen. Theater bekendheid kreeg hij met de Gipsy Boys en pianist Jan Vayne. Zijn baspartijen zijn fenomenaal en dat is te horen op het album ‘Ready ‘n Able’ met Stochelo en Mozes Rosenberg. Dat leverde hen een tour op door Frankrijk met een dertigtal optredens.

The event is finished.

Datum

jun 04 2022
Expired!

Tijd

19:00 - 23:55

Kosten

EUR20,00

Locatie

Royal Theater Heerlen
Stationsplein 5, Heerlen

Plaats een reactie