Bluesnight met Steven Troch Band + supportact The Recoveries

Zaterdag 18 september 2021 organiseert Ap Art Events ism De Muziektrein in Theater Landgraaf een bluesnight met een optreden van de Belgische Steven Troch Band, winaar van de Belgian Blues Challenge Award 2019.

Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.00 uur
Tickets 15 euro excl. servicekosten.

ticketlink: Steven Troch Band – Ticketkantoor

Hohner ambassadeur Steven Troch is een muzikaal polyglot, hij zingt zoals hij het meent, blaast badass-harmonica en schrijft zijn eigen songs. Deze winnaar van twee internationale harmonica wedstrijden haalt zijn inspiratie van de oude bluesmasters en muzikanten zoals Gary Primich, William Clarke, Steve Baker en Joe Filisko. Steven omhelst de opwindende akoestische en versterkte bluessounds van Chicago en combineert ze met verschillende invloeden waar hij altijd nog een persoonlijke touch aan toevoegd. Hij verbaasde critici en publiek met zijn rechttoe rechtaan muziek en wordt opgemerkt voor zijn eigen interpretaties van bluesmateriaal. Hij heeft verschillende internationale artiesten begeleid (Gene Taylor, Ina Forsman, Rene Trossman, Roland, James Harman, Bill Sheffield, enz.) en speelde harmonica op meer dan 15 albums.

Steven Troch werd in zijn late tienerjaren door de blues “besmet” en ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een schitterende traditionele bluesharp-speler met een extra dosis originaliteit. Het zou echter een groot onrecht zijn om hem enkel als een goede harmonica speler te bestempelen, Steven is ook een volwaardige vocalist en originele songwriter.

Hij heeft zich omringd met een zeer getalenteerd en ervaren kliek muzikanten. “Top Notch” gitaarspeler “Little Steve” Van Der Nat, powerhouse Liesbeth Sprangers met een metronomieke bas en no-nonsense drummer King Berik brengen u een fijne mix van blues en roots. In hun muziek hoort u de ruwe hardheid en het wrede onheil van het hedendaagse leven, maar ook wilde en pakkende ritmes die hoop en hartzeer uit het verleden oproepen. Een solide 4-delige band die scherpkantige traditionele blues speelt, belegd met zielsvermoedende overtuiging.

“Steven Troch is zonder twijfel één van de fijnste bands die enkele van de beste hedendaagse en vintage style blues speelt die je vandaag in Europa kan horen.

Support act: THE RECOVERIES
The Recoveries zijn een swingende coverband uit Zuid-Limburg. De band ontstond in 2011 en bestaatuit zes ervaren en gedreven muzikanten. Plezier in het samen muziek maken staat voorop. En dat zie je! Een optreden is een feestje; een cadeautje voor het publiek.
“Gewoon lekkere muziek” Regelmatig krijgt een bandlid de vraag: “Wat voor muziek maken jullie nou eigenlijk?” In plaats van uit te leggen dat het gaat om eigenwijze versies van minder bekend werk van artiesten uit de americana-, country- en blueshoek; is het antwoord steevast: “Gewoon lekkere muziek!” En daar is geen woord van gelogen!
 

The event is finished.

Datum

sep 18 2021
Expired!

Tijd

20:00

Locatie

Theater Landgraaf
Kerkberg 4, Landgraaf

Plaats een reactie